יום חמישי, 12 בנובמבר 2015

בישול מהמסך - איך הפכו תכניות הבישול את אזרחי ישראל לאניני טעם?

תחום הקולינריה התפתח מאוד בשנים האחרונות בעולם בכלל, וגם בישראל.

ריבוי תכניות ראליטי ותחרויות בישול, אפייה, קונדיטאות ואפילו משקאות הפכו את אזרחי המדינה לאניני טעם. עם זאת, אפשר יהיה לבצע חלוקה בין אוהבי הטעימות וחובבי הבישול.

 

ישנם אנשים שמגדירים את עצמם דרך המזון שהם אוכלים וקבוצה זו נקראת Foodies.

לאחרונה אף שודר סרט דוקומנטרי בנושא. קבוצות אחרות, שמציבות את המזון במרכז חייהן, הן: טבעוניים, טבעונאים, פליאוליטים, צמחוניים, אוכלי כשר ועוד.

 

אם טבעונים דואגים לגורלם של בעלי החיים, הרי שטבעונאים כלל אינם מבשלים את המזון שהם אוכלים ומקפידים על אכילת מזון טבעוני טרי בלבד.

לעומתם, הפליאוליטים מעדיפים להיצמד לתפריט של האדם הקדמון המתבסס על בשר שניצוד במו ידיהם, ירקות ופירות וכל מה שאפשר ללקט בדרך.

 

 

הוסיפו על כל אלה את סגנונות הבישול הייחודים לכל תרבות- והרי לכם תחום הדורש לימוד עיקבי והתמקצעות הנקרא: קולינריה.

 

הקולינריה נלמדת בבתי ספר מקצועיים וגבוהים, המתמחים בסגנונות שונים ,בראייה אומנותית ייחדוית ובשיטות בישול, אפייה ועוד טכניקות לייצור מזון בריא, אסתטי ובעיקר טעים.

 

סטודנטים למקצועות הקולינריה בכל רחבי העולם חולקים ביניהם שיטות ואג'נדות של השפים המפורסמים והידועים פחות. מטבח כזה נקרא: פיוז'ן.

 

למעט כוכבי מטבח עולים כבשלני המאסטר שף למיניהם, רוב חובבי הבישול נדרשים ללמוד את אומנות הבישול, האפייה ותורת המשקאות מן הבסיס ועד לתואר השף.

לשם כך, יש לאתר בית ספר גבוה ללימודים קולינריים, שילווה אתכם בתהליך הלמידה וייתן לכם פלטפורמה ראשונית להתפתחות ולפיתוח טעם אישי וסגנון ייחודי משלכם.

 

מכללת רימונים מזמינה אתכם להפוך תחביב למקצוע ולהירשם למסלולי הלימוד השונים.

למידע נוסף היכנסו http://www.hotelcollege.co.il/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה